SmarThuis

Een Smart huis voor iedereenAccessoires toevoegen


Gebruik uw iPhone, iPad of iPod touch als u een accessoire wilt toevoegen aan de Woning-app. U kunt geen accessoires toevoegen aan de Woning-app op een Mac. Voordat u uw accessoire configureert, controleert u eerst het volgende: • Controleer of het accessoire is ingeschakeld en in de buurt is.

 • Kijk in de handleiding van uw accessoire of er extra hardware nodig is om het accessoire met HomeKit te laten werken.


Voer vervolgens deze stappen uit: Scherm van de Woning-app in iOS met de tegel 'Nieuw accessoire' 1. Open de Woning-app en tik op 'Nieuw accessoire'  of op .

 2. Gebruik de camera op uw iPhone, iPad of iPod touch om de achtcijferige HomeKit-code of QR-code op het accessoire of in de bijbehorende documentatie te scannen. Als u een iPhone 7 of nieuwer gebruikt en er  op het accessoire staat, kunt u het accessoire toevoegen door uw iPhone er dicht bij te houden.

 3. Als het accessoire wordt weergegeven, tikt u erop. Als u wordt gevraagd om een accessoire aan het netwerk toe te voegen, tikt u op 'Sta toe'.

 4. Geef uw accessoire een naam en wijs het toe aan een kamer zodat u het kunt herkennen in de Woning-app en kunt bedienen met Siri.

 5. Tik op 'Volgende' en vervolgens op 'Gereed'.


Voor sommige accessoires, luidsprekers en smart-tv's is mogelijk een software-update of aanvullende configuratie vereist met de app van de fabrikant.


Met AirPlay 2 compatibele smart-tv's van Samsung bieden geen ondersteuning voor HomeKit en kunnen niet worden toegevoegd aan de Woning-app.
Accessoires organiseren per kamer en per zone


Organiseer uw accessoires per kamer zodat u kunt bijhouden waar uw accessoires zich bevinden en u de kamers kunt bedienen met Siri. U kunt kamers ook groeperen in een zone, bijvoorbeeld 'Boven' of 'Beneden'.De Woning-app in iOS met 'Scènes' en 'Accessoires' in de woonkamer.


Een kamer toevoegen


Op een iPhone, iPad of iPod touch: 1. Tik op het tabblad 'Kamers', tik linksboven op  en vervolgens op 'Kamerinstellingen'.

 2. Tik op  'Kamers'. 

 3. Tik op 'Voeg kamer toe'.

 4. Geef uw kamer een naam en tik op 'Bewaar'.


Als u tussen verschillende kamers wilt navigeren, tikt u op het tabblad 'Kamers' onderaan het scherm en veegt u vervolgens naar rechts of links over het scherm.


Op een Mac: 1. Ga in de menubalk naar 'Wijzig' > 'Wijzig kamer'.

 2. Klik op  'Kamers'. 

 3. Klik op 'Voeg kamer toe'. 

 4. Geef uw kamer een naam, klik op 'Bewaar' en klik vervolgens op 'Gereed'.


Als u tussen verschillende kamers wilt navigeren, klikt u op het Woning-symbool in de knoppenbalk en selecteert u vervolgens een kamer. Of ga naar het tabblad 'Kamers' en veeg naar links of rechts met twee vingers op uw trackpad of Magic Mouse.Accessoires toewijzen aan een kamer


Nadat u accessoires hebt toegewezen aan een kamer, kunt u bijvoorbeeld muziek afspelen en bedienen in uw hele woning. Of u kunt Siri vragen om af te spelen wat u wilt kijken op de plek waar u wilt kijken. • Op een iPhone, iPad of iPod touch: houd een accessoire ingedrukt en tik op 'Instellingen'  > 'Kamer', kies een kamer en tik op  om te bewaren. 

 • Op een Mac: klik dubbel op een accessoire, klik op 'Kamer', kies een kamer en klik op  om te bewaren. 


Kamers organiseren in een zone


U kunt kamers groeperen in een zone, zoals 'Boven' of 'Beneden', zodat u verschillende plekken in huis eenvoudig met Siri kunt bedienen.De Woning-app in iOS met de instellingen voor 'Woonkamer'.


Op een iPhone, iPad of iPod touch: 1. Tik op het tabblad 'Kamers', tik linksboven op  en vervolgens op 'Kamerinstellingen' .

 2. Tik op 'Zone'. Tik op een voorgestelde zone of tik op 'Maak nieuwe aan'.

 3. Tik op 'Gereed'.


Op een Mac: 1. Kies 'Wijzig' > 'Wijzig kamer'.

 2. Klik op 'Zone', klik vervolgens op een voorgestelde zone of klik op 'Maak nieuwe aan'.

 3. Klik op 'Gereed'.Als u een accessoire niet kunt toevoegen
Meer doen met de Woning-app

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.